Tilbage til de dybblå Symplegader: En tolkning af Euripides’ Medea - Jørgensen, Morten Blach (AIGIS, 2024)
Artiklen redegør for Medeas regressive selvrealiseringsproces og potensering som overjordisk væsen. Denne overjordiskhed betragtes her som et eksempel på den “otherness”, der anses for at være en essentiel del af den græske tragedie. Desuden skal der også advares om, at endnu et forsøg på at løse den begrebsmæssige forvirring, der til alle tider har plaget fortolkere af “Medeas store monolog”, også bliver gjort her.