Metamorfosen som religiøs oplevelse: Ovids Metamorfoser og det mytologiske sprog - Jakobsen, Anne Chresteria (AIGIS, 2024)
I denne artikel ser forfatteren på Metamorfosernes hovedtema – metamorfosen. En idé om dens betydning vil antagelig være til gavn i det videre arbejde med at forstå de enkelte bøgers temaer og myter i værket. Det store antal af eksisterende metamorfosemyter i antikken vidner desuden om, at metamorfosen er en uhyre central størrelse i det religiøse/mytiske udtryk generelt. Det er jo grunden til, at Ovid overhovedet kunne lade dette tema udgøre værkets røde tråd. Metamorfosen må derfor kultisk set have en helt speciel betydning.