Manglende samordning mellem det kommunale selvstyre og budgetloven: Det specialiserede socialområde som case - Tranæs, Torben (Administrativ Debat, 2024)
Det er en grundlæggende udfordring, at budgetloven aldrig er blevet egentligt integreret i det kommunale selvstyre, hvilket kommer meget tydeligt til udtryk ved de udgiftsstigninger og styringsudfordringer, kommunerne oplever på det specialiserede socialområde. Ekspertudvalget på socialområdet har for nyligt præsenteret en række anbefalinger til en bæredygtig udvikling på socialområdet.