Ledelse i den offentlige sektor - Hald, Jakob; Hauch, Jens (Administrativ Debat, 2013)
Der er gennemført mange tiltag for at forøge den offentlige produktivitet, men i mange tilfælde er der ulemper og vanskeligheder med implementeringen, fx pga. ineffektiv konkurrence, offentlige ledere der ikke er trænet i eller har nok fokus på at høste effektivitetsgevinster – eller at det ikke lykkes at indkassere gevinsten og få pengene kanaliseret andre steder hen. Der er i den offentlige sektor grundlæggende mangel på viden om, hvad tingene reelt koster, hvilken værdi de skaber for borgerne, og om de produceres effektivt. Måske det er ved at være tid til en uafhængig udgiftskommission, der opgør resultatet af de mange tiltag og vurderer det yderligere potentiale?