Styringsvirvar i regionerne - Heunicke, Kristian (Administrativ Debat, 2013)
Regionerne er underlagt mange forskellige styringsprincipper: rammestyring, takststyring og medfinansiering, rettighedsstyring og lovgivning, faglig styring, data og benchmarking. I de kommende år med smalhals i den offentlige økonomi er der risiko for, at embedsmændene inden for hver deres lille styringsregime vil stramme op og stille større krav. Her er der brug for, at politikerne skærer igennem og definerer, hvad der er de vigtigste politiske hensyn.