Tyrkiet – hvor går landet hen? - Madsen, Ruben (Administrativ Debat, 2013)
Tyrkiet har det seneste tiår primært tiltrukket sig positive overskrifter i international presse. Ikke mindst har landets betydelige økonomiske vækst, der har skabt en tredobling af BNI pr. indbygger i perioden 2002-12, skabt megen positiv omtale. Og der har også i mange analyser været fokus på det, der mere end noget andet har skabt grundlaget for den imponerende økonomiske udvikling i Tyrkiet, nemlig en hidtil uset lang periode med politisk stabilitet. Som kontrast hertil hæftedes tidligere betegnelser på Tyrkiet som ”Europas syge mand”, og nyhederne fra landet tegnedes ofte af dramatiske elementer såsom militærkup og regeringers fald i utide.