Kommunalpolitikere med prisskilte og drømme - Kjær, Ulrik (Administrativ Debat, 2013)
Så nærmer kommunalvalget 19. november sig, og vi skal som vælgere til at finde ud af, hvem vi vil stemme ind på pladserne i landets 98 kommunalbestyrelser. Og de fire et halvt tusind personer, der bliver valgt som kommunalpolitikere, skal efterfølgende finde ud af, hvordan de vil forvalte deres hverv, og hvilken rolle de vil spille i kommunens politiske liv de næste fire år. De kan naturligvis skele til den kommunale styrelseslov, hvor der står noget om, hvordan opgaven som kommunalpolitiker skal løses, men de bliver nok også skuffede, hvis de leder efter en egentlig detaljeret manual. Der er mange ting omkring kommunalpolitikernes roller, som er ganske uregulerede.