Tyrkiet: Kandidatland og strategisk partner: EU og Tyrkiet - Jørgensen, Kim (Administrativ Debat, 2015)
EU og Tyrkiet har et langt og ofte kompliceret forhold bag sig. Et forhold, der med migrationskrisen igen er kommet i fokus. Selvom Tyrkiet fik status af kandidatland i 1999 og indledte optagelsesforhandlinger i 2005, så har det været småt med fremskridt de seneste år. Spørgsmålet om Tyrkiets EU-medlemskab er omstridt i en række EU-lande.