Det lugtede lidt af Kauffmann i Washington: Interview med Ulrik Federspiel - Nilas, Claes; Tollestrup, Kasper (Administrativ Debat, 2020)
Ulrik Federspiel blev ansat i Udenrigsministeriet i 1971 og har gennem en imponerende karriere været direktør i Udenrigsministeriet ad to omgange, departementschef i Statsministeriet og ambassadør i Washington, inden han i 2009 skiftede til en stilling som Vice President i Haldor Topsøe. I 2020 er Ulrik Federspiel bogaktuel med sine erindringer ”Et diplomatisk Liv”, og i dette interview fortæller han, hvordan Uffe Ellemann og Ritt Bjerregaard med to ord ændrede dansk udenrigspolitik og om arven fra Henrik Kauffmann, der gik sine egne diplomatiske veje som Danmarks ambassadør i Washington under 2. verdenskrig og blev sigtet for landsforræderi.