Der har været for meget fokus på faglige hensyn i centraliseringsdebatten - Tollestrup, Kasper; Nilas, Claes (Administrativ Debat, 2022)
Kaare Dybvad Bek blev minister for et nyt Indenrigs- og Boligministerium i 2021. Administrativ Debat mødte indenrigs- og boligministeren godt et år efter udnævnelsen for at drøfte sammenhængskraften i Danmark, kommunestukturen og udflytning af statslige institutioner. Det står klart, at ministeren gerne vil rette op på kommunalreformen de steder, hvor centraliseringen efter hans opfattelse er gået for vidt i jagten på faglige synergier, som ofte har vist sig ikke at komme de lokale borgere til gode.