Grækenland – paradoksernes land - Knudsen, Mette (Administrativ Debat, 2015)
Optakten til det græske parlamentsvalg: Ved udgangen af 2014 så Grækenland endelig ud til at være på vej ud af krisens lange ørkenvandring. Det var gennem en finansiel tilpasning uden fortilfælde lykkedes at få balance i statsbudgetterne, og den primære budgetbalance – før rentebetalinger – havde været i overskud siden 2013. Den syv år lange recession var vendt til en – om end beskeden – vækst, og arbejdsløshedstallene faldt. Både 2013 og 2014 havde været gode år for turistbranchen, der udgør 18 pct. af den græske økonomi. Så der burde jo have bredt sig en begyndende optimisme i befolkningen – bedre tider var på vej, og alle ofrene under den lange krise havde ikke været bragt forgæves.