Dansk energipolitik gennem 40 år: Fra energikrise i 1970’erne mod uafhængighed af fossil energi i 2050 - Nielsen, Flemming G. (Administrativ Debat, 2016)
Danmark er i dag et internationalt pionerland på energiområdet, fordi vi har været tidligt ude og har taget markante initiativer til omstilling af energisektoren. For de kommende år, er målet at effektivisere forsyningssektorerne og videreføre omstillingen af energisektoren. Der er politisk enighed om de langsigtede mål. Men det politiske valg består i, hvor højt ambitionsniveauet skal være. Regeringen vil grøn realisme. Oppositionen vil et højere ambitionsniveau.