Er ældrereformen et opgør med New Public Management? - Klausen, Kurt Klaudi (Administrativ Debat, 2024)
Regeringens udspil til en ældrereform er den første udmøntning af forestillingerne om en nærhedsreform, der blev lanceret som et opgør med New Public Management og 30 års overstyring af den nære velfærd. Det er et tiltalende og tiltrængt udspil, men det indeholder også helt klassiske New Public Management-tiltag og maler et falsk fjendebillede op baseret på de negative erfaringer med netop det bureaukrati, som New Public Management skulle tage et opgør med.