Ny epoke i forholdet mellem Danmark og Kina – Danmarks aktuelle relationer med Kina - Petersen, Friis Arne (Administrativ Debat, 2012)
Forholdet mellem Danmark og Kina er på vej ind i en helt ny epoke, hvor samarbejdet udvides i såvel bredden som dybden og med en hidtil uset hastighed, Det gælder ikke kun det kommercielle samarbejde, men også samarbejdet mellem danske og kinesiske myndigheder. For Kina er særligt den sektorbaserede udenrigspolitik vigtig. Et bilateralt sektorpolitisk samarbejde kan skabe en positiv spiral, som kan drive den fortsatte udvikling af det bilaterale samarbejde mellem Danmark og Kina i forsøget på at skabe arbejdspladser, velfærd og vækst.