Ledelse af decentrale institutioner - Nielsen, Lissi; Pedersen, Bjarne (Administrativ Debat, 2013)
I en kommune er det toplederens ansvar at retningen er klar og kan beskrives i få klare mål. Institutionsledere og medarbejdere må aldrig være i tvivl om, at de er ansat for at yde service til borgerne, at der skal være styr på økonomien – og at de er blevet udvalgt og ansat fordi de er dygtige. Toplederen må ikke forfalde til detaljestyring for så forskydes ansvaret for budgettet fra institutionslederen til toplederen. Det er tværtom toplederens ansvar at værne om ledelsesrummet på de enkelte institutioner.