Hvordan får man økonomistyringen til at virke? - Ibsen, Marius (Administrativ Debat, 2013)
Et stærkt politisk forankret, centralt styret rammesystem er rigtig godt til effektiv udgiftsstyring. Men det er et helt centralt spørgsmål, om stramme rammer betyder, at ydelserne bare bliver ringere – eller om de tværtimod fører til en effektivisering, så skatteyderne får mere for de samme eller færre penge. Undersøgelserne peger nærmest på, at rammestyring fører til, at ydelserne bliver ringere, mens effektiviteten ikke bliver større. Decentralisering giver kort sagt bedre beslutninger. Så skal vi have en offentlig sektor, der både holder sine rammer og leverer ordentlige ydelser, må vi finde en passende kombination mellem central styring og decentral handlefrihed.