En ny forvaltningspolitik under opsejling? - Buse, Torben; Wolf, Adam (Administrativ Debat, 2013)
Hvis 1980’ernes forvaltningspolitik var forankret i budgetreformen og en stille kulturrevolution blandt offentligt ansatte, deres ledere og organisationer, så var 1990’ernes forvaltningspolitik i vid udstrækning forankret i en konkret, praktisk managementtænkning. I 00’erne var der fokus på helhed og sammenhæng - og”governance” frem for ”management”. I 10’erne er flagskibet budgetloven. En centralt defineret opskrift på god økonomistyring, som implementeres med forskriftsmæssige detaljer, der bringer mindelser om tiden før 80’ernes budgetreform. Dermed er en grundlæggende præmis for moderniseringsarbejdet under forandring: tilliden til, at de decentrale niveauer er de bedste til at modernisere og effektivisere.