Embedsmændenes urealistiske forventninger kørte Det Nye SKAT i sænk - Tollestrup, Kasper; Nilas, Claes (Administrativ Debat, 2019)
I kølvandet på Strukturkommissionens betænkning i 2004 blev der igangsat en voldsom reformdagsorden på skatteområdet. Det var reformer, der indebar, at Skatteministeriet på samme tid skulle overtage kommunernes skatteforvaltning og hele inddrivelsesområdet samt gennemføre en grundlæggende modernisering af it-systemerne på området. De tre parallelle reformer er samlet set en af de største danske administrative reformer, og forventningerne til det nye SKAT var tårnhøje. I 2015 måtte skatteminister Karsten Lauritzen dog kaste håndklædet i ringen. I dag er SKAT afløst af syv styrelser, inddrivelsessystemet EFI er skrottet, og der er nedsat en undersøgelseskommission, der skal granske hele forløbet. Jørgen Grønnegård Christensen og Peter Bjerre Mortensen har i bogen Overmod og Afmagt, der udkom i oktober 2018, gennemført en grundig analyse af forløbet. Administrativ Debat mødte de to forfattere for at høre deres vurdering af, hvordan det kunne så galt, og hvad vi kan lære af forløbet.