Økonomiaftalen for 2017 – en anmeldelse og nogle tendenser - Mau Pedersen, Niels Jørgen (Administrativ Debat, 2016)
Systemet med årlige økonomiaftaler mellem regeringen og KL (og Danske Regioner som ikke behandles i denne artikel) er en veletableret institution i dansk forvaltning. Systemet har haft sine op- og nedture fra starten siden sidst i 1970’erne.