Åben skole i Region Sjælland - Buch, Bettina; Skovlund Jensen, Mari-Ann; Hansen, Dorrit; Brænder, Birgit (Studier i læreruddannelse og -profession, 2021)
I artiklen gennemgås en undersøgelse af brugen af åben skole i Region Sjællands kommuner. Data udgøres af hjemmesider fra 16 kommuner samt interviews med en kontaktperson fra 14 kommuner. Data er analyseret ud fra ministeriets bekendtgørelses fire kategorier af åben skole-samarbejde: kultur, natur, foreninger, erhvervsliv samt forhold som kommunale strategier og indsatser og graden af forpligtelse for lærerne. Studiet viser, at kommunerne i regionen er godt i gang med at implementere åben skole, men at der er store forskelle kommunerne imellem. Studiet viser, at især samarbejdet med kulturinstitutioner er stærkt, men også foreninger og erhvervsliv er godt repræsenteret. Til slut diskuteres forholdet mellem åben skole og skole uden for skolen, gensidigheden i samarbejdet og områder, der stadig kræver belysning gennem forskning. In this article a study of Open School in Region Zealand is described. Data consists of homepages from 16 municipalities about Open School and interviews with one contact person from 14 municipalities. Data are analyzed using the four categories for cooperation in the Open School Ministerial Order: cultural institutions, societies for nature, associations, and the business community. Further we look upon the strategies and eﬀ orts made by each municipality and to which degree teachers are obliged to carry out Open School. Although diﬀ erences are found, the study shows that most municipalities in the region have implemented Open School to some degree. The study shows that the cooperation with cultural institutions such as museums is the most wide spread followed by cooperation with associations such as sports associations and the local business communities. Finally, Open School as concept is discussed along with areas that need more research.