Inddragelse, modstand og forhandling i skole-hjem-samtalen - Helms, Stine (Studier i læreruddannelse og -profession, 2020)
Denne artikel handler om forældre og elevers muligheder for at inddrage egne perspektiver, forhandle og udfordre lærernes beskrivelser og vurderinger under skole-hjem-samtalerne. I artiklen vises det, hvordan højtpræsterende elever og deres forældres modstand i langt højere grad genkendes og imødekommes, end dette er tilfældet for lavtpræsterende elever og deres forældre, hvis modstand eller forsøg på forhandlinger ofte negligeres. Dette sætter markant forskellige betingelser op for de hhv. højt- og lavtpræsterende elever og deres forældre i forhold til reelt at blive inddraget i skole-hjem-samarbejdet. This article is about parents and students’ opportunities to include their own perspectives, negotiate and challenge the teachers’ descriptions and assessments during the parent teacher conferences. The article shows how high-achieving stu-dents and their parents’ resistance are much more recognized and accepted than it is for the low-achieving students and their parents, whose resistance or att empt at negotiation often is neglected. This sets up signifi cantly diff erent conditions for respectively the high- and low-achieving students and their parents in relation to actually being included in the home-school cooperation