Lærerfaglig teknologiforståelse: – digitale teknologiers rekonfiguration fra uddannelse til praksis - Møller, Thilde Emilie; Schrøder, Vibeke; Rehder, Mads Middelboe (Studier i læreruddannelse og -profession, 2019)
Denne artikel undersøger digitale teknologiers rekonfi guration i skiftende uddannelseskontekster. Fra et efteruddannelsesforløb om teknologiforståelse, det 21. århundredes kompetencer og nye lærerroller følger vi to læreres implementering af et undervisningsforløb på deres skole, der er inspireret af erfaringer med Padlet-teknologien, som de har gjort sig i forbindelse med efteruddannelsesforløbet. Selvom undervisningsforløbet i skolen omhandler kreativitet og kollaboration, bruger børnene Padlet-teknologien på uventede og ifølge lærerne upassende måder, som rækker ud over skolens legitime videnspraksis. Vi peger i artiklen på behovet for en lærerfaglig teknologiforståelse i læreres efteruddannelsesforløb, der indbefatt er digitale teknologiers rekonfi guration i situerede praksisser, og som favner teknologi som en kulturkraft.