Suspension og eksemplaritet i undervisning: Et immanent perspektiv på lærergerningen - Korsgaard, Morten Timmermann; Vembye, Mikkel Helding; Mortensen, Stig Skov (Studier i læreruddannelse og -profession, 2019)
Denne artikel præsenterer det didaktiske begrebspar suspension og eksemplaritet i relation til en nyere udvikling i den pædagogiske fi losofi . Suspension og eksemplaritet præsenteres som grundlaget for det at skabe ’skoletid’. Ved at suspendere verdens larm og ved at lægge det eksemplariske på bordet for eleverne skaber læreren mulighed for fordybelse og interesse. Denne defi nition af skolens kerneaktivitet har vundet frem i den pædagogiske fi losofi de senere år og her præsenteres for første gang i dansk sammenhæng en læsning, der tager udgangspunkt i de to nævnte begrebers betydning for bevægelsen.