“Jeg er nogle gange kun én YouTube-video foran børnene”: Læreres forståelser og første erfaringer med Teknologiforståelse som forsøgsfag på grundskolens mellemtrin. - Christiansen, Rene B; Nortvig, Anne-Mette; Hejsel, Tina (Studier i læreruddannelse og -profession, 2019)
Faget teknologiforståelse er nyt i folkeskolens fagrække, og indhold samt metoder skal udvikles til relevante læreprocesser. Artiklen her fokuserer på læreres erfaringer med, forståelse af og forslag til, hvordan mellemtrinsfaget Teknologiforståelse kan udfoldes. Med teoretisk udgangspunkt i Mishras og Koehlers TPACK-model (2006) og metodisk afsæt i grounded theory forsøger artiklen at bidrage med kategoriseringer af læreres konkrete erfaringer og evalueringer af både det nye fags indholdsområde, det didaktiske område og det teknologiske område samt overlappene mellem dem.