Flere børn klar til skole – uligheder i børns muligheder for at trives, udvikle sig og lære - Ringsmose, Charlotte (Paideia, 2019)
Denne artikel har fokus på de pædagogiske miljøers forebyggende betydning for social ulighed. Fokus er på opvækst- og læringsmiljøers betydning for udsatte børns udviklingsmuligheder fra den tidlige barndom og op gennem skoleforløbet med baggrund i en forståelse af, at børns udvikling er afhængig af de muligheder for læring og udvikling, der er til stede i omgivelserne. Den samlede pædagogiske ressource i udsatte børns liv har afgørende betydning for, hvordan de har mulighed for at udvikle sig og lære.