Personformerande undervisning i förskolan; att skapa en identitet och att bli ett subjekt - Klaar, Susanne (Paideia, 2024)
Artikeln är inriktad på undervisning i förskolan och pedagogers möjligheter att reflektera över sin undervisning. Artikeln bidrar till forskningsfältet om personformerande undervisning i förskolan genom att empiriskt illustrera undervisningsaktiviteter som främjar barns identitetsskapande och subjektskapande. En systematisk sammanställning av undervisningsaktiviteterna presenteras med ambitionen att erbjuda vidgande möjligheter för pedagoger att, enskilt och tillsammans, reflektera över, och kritiskt granska sin egen personformerande undervisning.