Leder - Hansen, Ole; Nordahl, Thomas; Cronqvist, Marita; Sunnevåg, Anne-Karin; Eriksson, Anita; Ringsmose, Charlotte (Paideia, 2022)
I dette nummer af Paideia sættes der fokus på autonomi og styring i uddannelsessektoren med tre temaartikler om netop dette emne. I den forbindelse kan man læse om dilemmaer, der opstår som skoleleder og dennes forskellige roller og om et studie i samarbejde mellem lærere og forskere, der konkluderer at ledelse, ejerskab og ansvar er påkrævet i samarbejde for lærerautonomi. Endelig indeholder dette nummer også en artikel om et dansk initiativ vedrørende en national handlingsplan for arbejdet med uddannelse for bæredygtig udvikling i danske uddannelsesinstitutioner. I alt indeholder dette nummer seks forskningsartikler, hvor man blandt andet også kan læse om børnehavebørns socio-emotionelle erfaringer under Covid-19 og bevægelse i undervisningen.