Hatties brug af effect size som grundlag for rangordning af pædagogiske indsatser - Allerup, Peter (Paideia, 2022)
Hattie anvender i sin store metaanalyse af metaanalyser størrelsen effect size til vurdering af, hvor effektiv en konkret pædagogisk indsats er i sammenligning med andre typer af indsatser. Denne artikel ser på effect size-beregningen gennem statistiske briller og svarer på, hvilke tekniske forudsætninger der skal være opfyldt, for at beregningen giver statistisk mening som et mål, der kan benyttes ved sammenligninger mellem pædagogiske indsatser.