Det er bedst at være en sød, lyshåret pige fra middelklassen - Hansen, Ole Henrik (Paideia, 2016)
Pædagogik vil altid noget med nogen, der er altid en indbygget intention (Hansen 2013). Den vil noget særligt, den har altid et særligt perspektiv. I Danmark vil dette perspektiv som udgangspunkt skulle relatere sig det politisk bestemte lovgrundlag for landets dagtilbud. Ikke mindst til de seks læreplanstemaer, der er en del af dagtilbudsloven. Ideen med pædagogik er ikke tilfældig. Dagtilbuddene er del af det demokratiske velfærdssamfund, og det er en samfundsinstitution, der blandt andet skal sikre, at alle børn gøres skoleparate (Egelund et al. 2012).