Forbedringsarbeid i barnehagen - Nordahl, Thomas; Sunnevåg, Anne-Karin (Paideia, 2017)
Denne artikkelen analyserer og drøfter sentrale funn fra forsknings- og utviklingsprosjektet «Forskningsbasert læringsmiljøutvikling i Kristiansand kommune (FLiK)» som ble gjennomført i 2013 (T1), 2015 (T2) og 2017 (T3). Data er hentet fra ca. 70 barnehager (private og kommunale) og informantene har vært barn (fire- og femåringer) kontaktpedagoger, ansatte og foreldre. Resultatene fra FLiK-prosjektet viser en klar positiv utvikling på flere områder og som et institusjonsomfattende forbedringsarbeid kan resultatene betraktes som markante. Resultatene kan knyttes til det systematiske arbeidet som er gjennomført over tid, hvor alle ansatte på ulike nivå i kommunen har deltatt aktivt og sammen dratt i én retning.