Samhandling, translasjon og kollektiv kapasitetsbygging: et casestudie om skoleeiers rolle i forbedringsarbeid - Forfang, Hilde; Gustavsen, Ann Margareth (Paideia, 2019)
Alle skoler gjennomfører en eller annen form for forbedringsarbeid, men resultatene er varierende. Denne artikkelen handler om skoleeiers rolle i dette arbeidet, med særlig vekt på samhandling, translasjon og kapasitetsbygging. Artikkelen vil presentere forskningsbasert kunnskap om emnet, i tillegg til å beskrive hvordan administrativ skoleeier fylte sin rolle som aktør i et omfattende forbedringsarbeid. Forskning viser at skoleeier er viktig både for elevenes læringsresultater direkte og indirekte gjennom lærernes kompetanseutvikling.