En registeranalyse af centrale matematiske begreber i en grønlandsk kontekst - Hjelmborg, Mette; Fleischer, Ane (NOMAD Nordic Studies in Mathematics Education, 2018)
Denne artikel beskriver resultaterne af en registeranalyse af grønlandske matematiske begreber. Fokus for analysen er de karakteristiske træk, der opstår når man genererer et matematisk register i et polysyntetisk sprog. Vores teoretiske ramme er faglige registre og registerkontinuum i et systemisk funktionelt lingvistisk perspektiv. Metodisk foretages dokumentanalyser, der mættes af interviewsvar fra semi-strukturerede interviews. Vores analyse indikerer, at der som oftest benyttes samtlige tre teknikker når grønlandske matematiktermer genereres: omskrivninger, nominaliseringer og metaforer. Det matematiske register knytter sig dermed i høj grad og på mange og varierede måder til det grønlandske dagligdagssprog.