Matematikopfattelser hos 2g’ere: fokus på de ‘tre aspekter’ - Jankvist, Uffe Thomas (NOMAD Nordic Studies in Mathematics Education, 2008)
Med udgangspunkt i de såkaldte ‘tre aspekter’ fra den danske gymnasiale bekendtgørelse for matematik anno 1987 analyserer artiklen 2g’eres (17–18 årige) opfattelser af faget matematik. Mere præcist er der tale om faget matematiks historiske udvikling, dets anvendelser i samfundet og dets indre strukturer. Det undersøges i artiklen hvor de ‘tre aspekter’ oprindelig stammer fra og hvordan de går igen i såvel KOMrapporten fra 2002 som i 2007bekendtgørelsen. Endvidere undersøges det med udgangspunkt i en enkelt adspurgt 2gklasse, hvordan denne klasses elever synes at indfri den ny bekendtgørelses mål svarende til de ‘tre aspekter’. Resultaterne af denne undersøgelse sammenlignes med en ældre og i nogen grad tilsvarende undersøgelse fra 1980 og forskelle og ligheder i resultaterne diskuteres.