Valg av hoderegning som arbeidsmetode - Haara, Frode Olav (NOMAD Nordic Studies in Mathematics Education, 2006)
Stadig oftere opplever vi at elever bruker kalkulator til å gjøre utregninger som må karakteriseres som enkel hoderegning. Artikkelen omhandler et prosjekt gjennomført på ungdomstrinnet med fokus på å bevisstgjøre elevene i valget av arbeidsmetode, og øke bruken av hoderegning. Sentralt står bruken av et tradisjonelt virkemiddel i en matematikkundervisning preget av lærerens tro på aktive og læringskritiske elever.