Matematikkens sproglighed som didaktisk potentiale - Winsløw, Carl (NOMAD Nordic Studies in Mathematics Education, 1998)
Med udgangspunkt i klassiske og nyere matematikfilosofiske synspunkter redegøres kort for hvorledes matematik som fænomen kan beskrives i sprogteoretiske termer. Derpå diskuteres konsekvenserne af en sådan beskrivelse for to grundlæggende matematikdidaktiske problemkredse: Hvordan begrundes matematikundervisning? Hvordan kan matematikundervisning sætte den lærende i stand til at udvikle kreative (i modsætning til automatiske) kompetencer i udøvelse og anvendelse af faget?