Læring som sprogspilsoverskridelse - Dahl, Bettina (NOMAD Nordic Studies in Mathematics Education, 1996)
Matematik har fællestræk med sprog, men jeg benytter begrebet 'sprogspil' for at afspejle, at et sprog er en del af en livsform og en social proces. Læring sker ved en forhandling, hvori vigtige variable er individernes Formål med dialogen, deres Referenceramme, Ordforråd, Metafysik og holdning til den Ydre ramme de befinder sig i (FROMY-variable). Læring af matematik er at kunne bevæge sig til dette matematiksprogspil, udspændt af en mængde FROMY-variable, fra sit naturlige sprogspil, udspændt af en anden mængde FROMY-variable. Dvs. individerne har udviklet deres FROMY-variable, og de kan nu deltage i begge sprogspil.