Matematikdidaktiska "miljöer" - Johansson, Bengt; Emanuelsson, Göran (NOMAD Nordic Studies in Mathematics Education, 1996)
Detta nummer innehåller artiklar från två mycket framstående och aktiva matematikdidaktiska miljöer Norden - i Aalborg i Danmark och i Kristiansand i Norge. Båda artiklarna bygger på arbeten gjorda inom ramen för författarnas magisterutbildning (hovedfag) i matematikämnets didaktik.