Konferensrapport – Matematikundervisningens roll och placering i nordisk demokratisk kultur - Kristjánsdóttir, Anna (NOMAD Nordic Studies in Mathematics Education, 1994)
Den 24-28 augusti 1994 hölls i Island ett nordiskt forskarsymposium om matematikundervisningens roll och placering i nordisk demokratisk kultur. Symposiet arrangerades i samarbete mellan Kennaraháskóli Íslands (Islands lärarhögskola), det nordiska forskarnätverket Matematikundervisning och demokrati och det danska initiativet med samma namn under Statens Humanistiske Forskningsråd. Symposiet ägde rum på en kulturhistoriskt mycket känd plats, Reykholt, som på 1200-talet ägdes av Snorri Sturluson, en av sagotidens allra mest framstående författare. Islands president, Vigdis Finnbogadóttir, var symposiets beskyd- dare och visade sitt intresse bland annat genom att delta i den första dagens program.