Modellerings betydning for tilegnelsen af matematiske begreber - Blomhøj, Morten (NOMAD Nordic Studies in Mathematics Education, 1993)
For at illustrere betydningen af virksomhed med matematisk modellering for elever nes tilegnelse af matematiske begreber i den elementære matematikundervisning giver artiklen dels en teoretisk diskussion, dels en præsentation af nogle af over vejelserne bag og resultaterne af et udviklingsarbejde vedrørende modellering af dynamiske systemer ved hjælp af differensligninger og regneark. Udviklingsarbejdet har omfattet undervisningsforløb i matematikundervisningen på 9. og 10. klassetrin i den danske folkeskole. Under forløbene har eleverne arbejdet med at opbygge, analysere og kritisere matematiske modeller. Analysen har vist, at elevernes virk somhed med modellering indeholder et væsentligt potentiale i forhold til elevernes tilegnelse af de matematiske begreber, der indgår i virksomheden. Artiklen bygger på et udviklingsarbejde, der er en del af en Ph.D.afhandling med titlen ”Samspil mellem teori og praksis i matematikkens didaktik”.