Utvikling av matematikk-undervisning – en kommognitiv analyse av rutiner i klasserommet - Tyskerud, Anita (NOMAD Nordic Studies in Mathematics Education, 2021)
Denne studien undersøker utvikling av undervisning hos en gruppe matematikklærere som deltar i lesson study for første gang. Utvikling av undervisning i et kommognitivt perspektiv defineres som endring i rutiner. Analysene av seks forskningstimer fra tre lesson study-sykluser identifiserer rutiner i klasserommet når lærerne presenterer oppgaver. En sammenlikning av funnene viser at endringer i rutiner forekommer, men det er vanskelig å spore mønster eller tegn til varige endringer. Rutinene knytter undervisning og elevers mulighet for læring sammen, to komplekse dynamiske prosesser.