Ambisiøse undervisningspraksiser i Teacher time out - Fauskanger, Janne (NOMAD Nordic Studies in Mathematics Education, 2019)
Denne studien undersøker ambisiøse undervisningspraksiser lærere får muligheter til å øve på å utføre gjennom rutinen Teacher time out (TTO) i et etterutdanningsforløp. Datamaterialet analysert er fra prosjektet Mestre ambisiøs matematikkundervisning, hvor lærere arbeider med bestemte matematiske aktiviteter i sykluser av utforsking og utprøving. Analysene av 139 TTO viser at deltakerne får øve på følgende undervisningspraksiser: 1) å få frem elevers matematiske ideer, 2) å orientere elevene mot hverandres ideer, 3) å respondere på elevenes matematiske ideer, 4) å vurdere elevenes matematiske forståelse, samt til utvikling av mer generell undervisningskompetanse. Implikasjoner for fremtidig etterutdanning og for fremtidig forskning diskuteres.