Lærerarbeidets matematiske undervisningsoppgaver - Fauskanger, Janne; Mosvold, Reidar (NOMAD Nordic Studies in Mathematics Education, 2016)
Denne artikkelen bidrar til studier og begrepsfesting av det profesjonelle lærerarbeidet i matematikk ved å analysere diskusjoner mellom erfarne matematikklærere. Gjennom slike analyser forsøker vi å komme nærmere et svar på hvilke matematiske undervisningsoppgaver de fremhever som sentrale i sitt lærerarbeid. Utgangspunktet for diskusjonene er en liste med sentrale matematiske undervisningsoppgaver presentert i forskningslitteraturen. Resultatene viser at de erfarne lærerne mener at: 1) listen over matematiske undervisningsoppgaver trenger finpuss og presisering, 2) listen må omstruktureres, og 3) listen mangler matematiske undervisningsoppgaver som er viktige i en norsk kontekst. Vi konkluderer med at studier av erfarne læreres syn på hva som er sentrale matematiske undervisningsoppgaver for matematikklærere kan bidra til videreutvikling av den praksisbaserte teorien om undervisningskunnskap i matematikk.