Matematikvanskeligheder i inkluderende undervisning for børn, unge og voksne - Lindenskov, Lena (NOMAD Nordic Studies in Mathematics Education, 2006)
To internationale tendenser af afgørende betydning for, hvordan matematikvanskeligheder kan forstås og imødegås, identificeres i artiklen: Matematikholdig kompetence som nøglekompetence og inkluderende skole. På denne baggrund og ud fra empiriske undersøgelser argumenteres for en ny og pragmatisk begrebssætning af matematikvanskeligheder. Et overordnet begreb regnehuller til støtte for forståelse af det faglige indhold i vanskelighederne og for inspiration til videre matematiklæring. Desuden en model til forståelse af elevers oplevelser. Modellens elementer er matematik som system, mening og forståelsesbehov, blokeringer og modstand, undervisning og eleven i klassen/på holdet. De behandlede spørgsmål og udviklingstendenser er generelle, men danske resultater og dokumenter bruges i artiklen som case.