Formativ evaluering i matematikundervisningen - ændringer i praksis - Jess, Kristine (NOMAD Nordic Studies in Mathematics Education, 2004)
I forlængelse af de reformer, der har fundet sted inden for matematikundervisningen internationalt såvel som i Danmark, er det nødvendigt at udvikle nye evaluerings former. I en forstadskommune til København blev der i perioden 1997-99 gennemført et udviklingsprojekt med henblik på at indføre formativ evaluering i matematikundervisningen. I denne sammenhæng sættes fokus på, om brugen af et evalueringsmateriale, der i løbet af projektet blev udviklet til formålet, giver lærerne mulighed for at få uddybet deres indsigt i elevernes kompetencer, og om denne særlige evalueringsstrategi giver anledning til refleksioner hos lærerne, der fører til ændringer i praksis. Det fremgår af konklusionen, at implementeringen af evalueringsstrategien har haft en begrænset formativ effekt, men har forøget lærernes opmærksomhed på undervisnings- og læreprocesser og især på sprogets betydning for disse, og via refleksioner herover har ført til ændringer i praksis.