I forlanger for lidt af jer selv - Alrø, Helle (NOMAD Nordic Studies in Mathematics Education, 1995)
Hvorfor forstår eleverne ikke, hvor læreren vil hen, og hvorfor forklarer læreren ikke tingene, så eleverne forstår dem? Disse spørgsmål synes at være centrale, når der er problemer i matematiktimen. Denne artikel ser på samspillet mellem lærer og elever i en konkret undervisningssituation med henblik på at vise, hvordan kommunikationen kan komme til at virke blokerende i læreprocessen.