Det var ikke meningen! - om kommunikation i matematikundervisningen - Alrø, Helle; Skovsmose, Ole (NOMAD Nordic Studies in Mathematics Education, 1993)
Artiklen beskriver og analyserer et eksempel på matematikundervisning i folkesko- len. Forfatterne beskæftiger sig specielt med spørgsmålet: Hvad sker der med kom- munikationen, når formålet med undervisningen er skjult for eleverne? Analysen relateres til en fortolkning af læring som handling, idet begreber som "elevintentio- ner" og "undergrundsintentioner"præsenteres og diskuteres.