Solskælv – en kilde til viden om Solens indre - Christensen-Dalsgaard, Jørgen (KVANT, 1994)
Artiklen introducerer studiet af solens indre gennem observationer af svingninger på solens overflade, her omtalt som 'solskælv'. Analogt med seismiske analyser af jordskælv kaldes dette forskningsfelt helioseismologi. Som beskrevet i artiklen skyldes de observerede svingninger stående lydbølger, der udbreder sig gennem solen og som kan gives en præcis matematisk beskrivelse, der forbinder observationerne med egenskaberne ved solens indre. De observerede svingninger har uhyre små amplituder, men som beskrevet er der udviklet teknikker, der gør det muligt at studere dem med stor præcision. Artiklen blev offentliggjort på et tidspunkt hvor ESA og NASA samarbejdede om udviklingen af rummissionen SOHO til observationer af solen, og den beskriver nye instrumenter som SOHO inkluderede til helioseismiske observationer. SOHO blev opsendt i december 1995 og har siden givet uvurderlige data til helioseismiske studier af solens indre.