Amplituder og Nye Fundamentale Teorier - Bjerrum-Bohr, N. Emil J (KVANT, 2014)
Denne artikel dykker ned i moderne udviklinger inden for beregning af spredningsamplituder og deres rolle i formuleringen af nye fundamentale teorier. Bjerrum-Bohr præsenterer, hvordan alternative beregningsmetoder kan afsløre skjulte symmetrier og strukturer i kvantefeltteori. For fysikere med interesse for teori er dette et særligt fascinerende område, hvor klassiske perturbative metoder udfordres og udvides. Artiklen viser, hvordan matematiske indsigter kan føre til mere effektive beregninger og potentielt nye forståelser af naturens love. Den peger også på forbindelser mellem gauge-teorier og gravitation, som er centrale i moderne teoretisk fysik. Det er en intellektuelt krævende, men yderst givende artikel.