Som at se på maling der tørrer… verdens langsomste eksperiment - Riemer-Sørensen, Signe (KVANT, 2014)
Denne artikel tager læseren med ind i det ikoniske Pitch Drop-eksperiment og udfordrer vores intuitive forståelse af tid og dynamik i fysiske systemer. På trods af eksperimentets tilsyneladende trivialitet – en dråbe beg, der falder hvert årti – åbner det for dybe diskussioner om materialers viskoelastiske egenskaber og grænsen mellem fast stof og væske. Artiklen formår elegant at koble eksperimentel fysik med filosofiske refleksioner over observation og tålmodighed i videnskaben. For den erfarne fysiker fungerer den som en påmindelse om, at selv simple systemer kan indeholde kompleks og subtil fysik. Samtidig giver den et indblik i eksperimentel vedholdenhed på tværs af generationer. Det er en inspirerende fortælling om, hvordan fysik ikke kun handler om hurtige resultater, men også om langsigtet indsigt.