Inverse problemer - Mosegaard, Klaus (KVANT, 2020)
Inverse funktioner driller – ikke kun elever, men også lærere. Kirsten Møller sætter fokus på, hvorfor dette tilsyneladende enkle emne volder så mange kvaler i gymnasiets matematikundervisning. Med konkrete undervisningseksempler og skarpe didaktiske refleksioner viser hun, hvordan begrebsforståelsen halter, når notationen bliver mekanisk, og grafisk intuition mangler. Artiklen tilbyder brugbare greb og opmærksomhedspunkter, som kan hjælpe undervisere med at løfte elevernes forståelse. En praksisnær og pædagogisk skarp artikel, der giver matematiklærere nye redskaber og perspektiver.